תרופות סבתא

תרופות סבתא לדלקת גרון

אהבתם?

שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דלקת גרון מגיעה לרוב בחורף והיא יכולה להיות מטרד של ממש, קושי בבליעה וכאב מתמשך המלווה פעמים רבות בחום, שיעול והצטננות. חלק מהדלקות נובעות מדלקת בשקדים, וחלקן מסיבות אחרות. רוב דלקות הגרון הן נגיפיות, כלומר אלו שבאות והולכות כמו השפעת ולרוב מלוות אותה. הן יעברו מעצמן אך ניתן לסייע להן ולהקל על התסמינים בעזרת תרופות סבתא לדלקת גרון וטיפולים ביתיים.

ישנן דלקות גרון חיידקיות הנגרמות מחיידק הסטרפטוקוק, כ-10% מהדלקות, והן נמשכות לרוב זמן ממושך יותר ועלולות להתפתח למחלות מורכבות יותר, דלקות אלה מטופלות לרוב באנטיביוטיקה. לכן רצוי להתייעץ עם רופא ולוודא שאתם לא סובלים מדלקת חיידקית לפני שתפנו לתרופות הסבתא שאספנו עבורכם.

ישנם מספר גורמים מרכזיים לכאבי גרון – הצטננות שמחריפה, עישון, שימוש לא בריא בקול, זיהום אוויר ואלרגיה.

 

תרופות סבתא לדלקת גרון

  • גרגור מי מלח – המיסו כפית מלח בכוס מים חמימים, ניתן גם להוסיף מעט סודה לשתייה. ערבבו היטב, וגרגרו כאשר המים מגיעים לטמפרטורה נוחה. הקפידו לא לבלוע את התמיסה, חזרו על הפעולה כל מספר שעות.
  • דבש – בשל הסגולות האנטי בקטריאליות והאנטי דלקתיות שלו הדבש יעיל מאוד לטיפול בשיעול. תוכלו לאכול כפית דבש אחת לכמה שעות, או להוסיף אותו לחליטות שיפורטו בהמשך. שימו לב שמומלץ לא לתת דבש לתינוקות שטרם מלאה להם שנה.
  • לימון – הלימון הוא מחטא ואנטי בקטריאלי והוא תרופת סבתא בסיסית לכמעט כל בעיה. גם במצב של כאב גרון הוא מסייע. תוכלו לשתות אותו כמות שהוא – כף כל מספר שעות, או למהול אותו בכוס מים חמימים ולשתות מספר פעמים ביום.
  • שום – השום הוא האנטיביוטיקה של הטבע, ניתן להשתמש בו בדרכים שונות:
    • הכינו תערובת משום ובצל פרוסים דק/ כתושים, ערבבו עם דבש לטעם טוב ואכלו כפית כל מספר שעות.
    • אכלו שום טרי עם האוכל שלכם.
    • מצצו חצי שן שום בפה, ללא לעיסה. ניתן למעוך אותה בעדינות לשחרור מיטבי של החומרים שבה.
  • תה וחליטות שונות – המים החמים מסייעים בהרגעת האזור המגורה והחומרים הפעילים בצמחי התה מחזקים את הגוף ומסייעים במלחמה בדלקת. צמחים מומלצים: מרווה, קמומיל, פרחי סמבוק שחור, ג'ינג'ר, עלי זעתר, זוטא, קורנית וכן תה ירוק.
  • בנוסף למי המלח המוכרים, להלן מספר חליטות ותרכובות שגרגור שלהן יסייע בטיפול בדלקת גרון, לחליטה מומלץ להשתמש בכמות גדולה של עלים ולהשרות בכוס מים למספר דקות, אין לשתות לאחר הגרגור, כיוון שמטרתנו היא להוציא את החיידקים. הכינו חליטה מהצמחים הבאים: מרווה (הימנעו משימוש בזמן היריון או הנקה), שילוב של כורכום ומלח חצי כפית מכל אחד, עלי פטל, חומץ תפוחים ולבסוף – גרגור של משקה אלכוהולי עם אחוזי אלכוהול גבוהים למבוגרים.
  • שורש חזרת – גררו חזרת וערבבו עם מעט דבש, אכלו כך או השרו במים חמים, סננו ושתו את הנוזל.
  • בזיליקום – סחטו מספר עלי בזיליקום וערבבו עם מעט דבש, קחו כפית מהמרקחת מספר פעמים ביום.
  • צריכה מרובה של ויטמין C המחזק את המערכת החיסונית. ירקות ופירות רבים עשירים בויטמין זה, ביניהם: גמבה, תפוז, פאפיה, קיווי, קייל.
  • כמו כן לחיזוק המערכת החיסונית רצוי להשתמש בפרופוליס ובאכינצאה.
  • כורכום, חלב ודבש – ניתן לחמם כוס חלב ולשים חצי כפית כורכום וכפית דבש להקלה על כאב גרון.
  • קינמון – ערבבו חצי כפית קינמון עם מעט פלפל שחור בתוך כוס מים חמים, תוכלו להוסיף גם מעט דבש.
  • חשוב להקפיד על שתייה מרובה, אל תשכחו גם לשתות מים לאחר כל המשרים, הסירופים והחליטות. כמות נוזלים תקינה בגוף תסייע לו להתמודד עם המחלה.
  • מרק חם – מרק צח יחסית יכול לסייע בהרגעת הכאב.
  • מנוחה – הקפידו לנוח הרבה וכך לספק לגוך את התנאים המיטיבים ביותר להילחם במחלה בעצמו.
  • הקפידו לשמור על הצוואר חם בעזרת צעיף.
  • קרטיב קרח – אמנם לרוב אנחנו שואפים לחמם אזור חולה, אך הקור יכול לסייע בהרגעת הכאב. הימנעו ממציצה של הקרטיב אלא אכלו אותו בביסים קטנים. עם זאת הקפידו לשמור על חום הגוף גם כשאתם נהנים מהקרחון.
  • תמצית זרעי אשכוליות – תמצית טבעית זו הנמכרת בבתי המרקחת מהווה תרופה ביתית למחלות רבות. השתמשו לגרגור לפי הוראות השימוש.

כאבי גרון פעמים רבות באים וחולפים ותרופות הסבתא יכולות לזרז את הריפוי של דלקת גרון ולהפחית את הכאב. עם זאת כדאי לוודא כי לא מדובר בדלקת גרון חיידקית.

לחץ כאן למאמרים נוספים אודות:

איך נפטרים מליחה – 13 תרופות סבתא טבעיות

איך מטפלים בצרידות – 16 דרכים טבעיות

 

 

 

תרופות סבתא לכאבי שרירים
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לכאבי שרירים

כאבי שרירים יכולים להיות מעיקים כשהם יכולים להתפשט ולהפריע לא רק לתנועה אלא גם לכאבי ראש ואחרים. הכאבים יכולים להיות תוצאה של שינה לא טובה,

לצפייה »
עששת תרופות סבתא
בריאות ורפואה

עששת תרופות סבתא

מהי עששת ? עששת היא זיהום חיידקי שגורם להרס של הרקמה הקשה (אמייל, דנטין) של השיניים. זה נגרם מהצטברות פלאק על השיניים שנגרמים מחיידקים שנמצאים

לצפייה »
דלקת בעין טיפול טבעי
בריאות ורפואה

דלקת בעין תרופות סבתא

התסמינים של דלקת בעין דלקת עיניים היא בעיה שכיחה שיכולה להיגרם על ידי חיידקים, וירוסים, פטריות או טפילים. התסמינים השכיחים ביותר של דלקת עיניים הם

לצפייה »
תרופות סבתא לכאבי מחזור
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לכאבי מחזור

היום נלמד מהם ולמה יש כאבי מחזור כאבי מחזור הם הסיבה השכיחה ביותר לילדות ונשים בגילאי 12-50 ויש המדווחות על כאבים שדומים לצירים שגורמים להן

לצפייה »
תרופות סבתא לשיעול ליחתי
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לשיעול ליחתי

היום נדבר על שיעול עם ליחה ומהו הטיפול. שיעול הוא פעולת רפלקס המנקה את הגרון והריאות מריר, אבק או חלקיקים אחרים. זוהי אחת ההגנות החשובות

לצפייה »
תרופת סבתא להורדת חום
בריאות ורפואה

תרופת סבתא להורדת חום

כל מה שרציתם לדעת על חום גוף בכתבה הבאה. אז מהו חום גוף? חום גבוה אינו מחלה,  אלא, מערכת ההגנה הטבעית של הגוף  שמנסה לאותת

לצפייה »
תרופות סבתא לשן בינה
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לשן בינה

שיני בינה הן הסט השלישי של הטוחנות בפה שלנו. הן ממוקמות בחלק האחורי של הפה ובדרך כלל יוצאות בסביבות גיל 17-25. ולכן קוראים להן שיני

לצפייה »
תרופות סבתא לשיעול טורדני
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לשיעול טורדני

מהו שיעול ? שיעול הוא רפלקס הגנה של מערכת הנשימה שעוזר לנקות חלקיקים והפרשות מדרכי הנשימה. הוא נשמע לפעמים כשיעול נבחני, אך יכול גם להישמע

לצפייה »

תפריט נגישות