תרופות סבתא

15 תרופות סבתא לצינון

אהבתם?

שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

עונת החורף, עם כל הרומנטיקה והקסם שלה, מביאה איתה גם שלל מחלות ומחושים בלתי רצויים, ולא בכדי: 

מחקרים הוכיחו כי קיים קשר בין טמפרטורות נמוכות לרמת התחלואה. הצטננות, או התקררות, היא תופעה שכיחה ביותר לא רק במהלך החורף אלא גם בזמן עונות המעבר. זוהי מחלה לא חמורה אך מאוד מדבקת שתסמיניה כוללים כאבי ראש, גודש באף, התעטשויות, כאבי גרון ושיעול. הצינון עובר כמעט תמיד מעצמו בלי לגרום לסיבוכים, אך למרות זאת כדאי להכיר כמה דרכים להתמודד איתו.

חשוב לדעת שהצטננות נגרמת על ידי נגיפים ולא על ידי חיידקים, לכן אין תועלת בלקיחת אנטיביוטיקה, שתוקפת חיידים ולא וירוסים. יתר על כן, שימוש לא נכון באנטיביוטיקה יוצר חיידקים עמידים שעלולים להוות בעיה חמורה. במקרים  בהם נוצרים סיבוכים חמורים יותר, כגון דלקת ריאות, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי. 

הרפואה הקונבנציונאלית מתקשה להציע פתרונות למחלה קלה זו, אך אם נפנה לפתרונות מסורתיים יותר נוכל לגייס את כוחות הטבע לטובתנו. קיים מגוון רחב של תרופות סבתא הידועות ביכולתן להקל על תסמיני הצינון ולתרום לתהליך ההחלמה ממנו. 

מדובר בתרופות ביתיות העושות שימוש בחומרים פשוטים, טבעיים ונגישים:

  • לימון - לימון שווה המון. נוגד חמצון טבעי, הוא עשיר בויטמין C הידוע כמסייע למערכת החיסונית ולבריאות הכללית. מכיוון שהחומציות הגבוהה שלו מקשה על השרדותם של חיידקים ונגיפים, שתייתו יכולה להקל רבות על גרון מודלק. ממולץ להוסיף אותו לתה חמים (אך לא חם מדי). 
  • קיווי, גמבה (פלפל) ותפוזים - כולם מקורות עשירים בויטמין C וממולץ להרבות באכילתם. צריכת ויטמין C מוגברת מוכחת כבעלת השפעה מקלה על עוצמת ההצטננות ועל אורכה. 
  • ג'ינג'ר - מוכר גם בשם זנגביל. לשורש החריף הזה יש סגולות בריאותיות רבות מספור. הוא אחד מנוגדי הדלקות החזקים ביותר בטבע, והוא נותן תחושת חמימות נעימה בגוף. גם אותו אפשר להוסיף לתה או למאכלים שונים. ניתן גם ללעוס חתיכה קטנה ממנו, או להשתמש באבקה שהיא מרוכזת יותר מהשורש הטרי. 
  • קינמון - עוד תבלין טעים המקנה חמימות נעימה וגם לו יתרונות בריאותיים רבים, בין היתר טיפול בכאבים. במשך דורות רבים נעשה בו שימוש רפואי והוא נחשב למרכיב חובה בכל מטבח בריא. יחד עם הג'ינג'ר זהו שילוב מנצח, ממריץ ומעורר. 
  • בצל - הבצל החריף ידוע ביכולתו לקטול חיידקים. ריחו החזק עלול להיות מרתיע, אבל הוא גם עוזר לנשימה ומקל על הגודש באף. מומלץ להניח בצל חצוי בחדר השינה במהלך הלילה. להגברת האפקט ניתן לחרוץ בו מספר חריצים ולפזר עליהם מעט מלח.
  • מי מלח - פשוט אך אפקטיבי. המלח יוצר סביבה עוינת לחיידקים ונגיפים, שאינם יכולים לחיות בסביבתו. בעזרת מזלף פלסטיק ניתן לשטוף את הסינוסים במים מומלחים קלות לסילוק הצטברות של נזלת, שגורמת לתחושת לחץ בפנים ומקשה על הנשימה. הודות לטיפול הפשוט הזה דרכי הנשימה יהיו פנויות ונקיות. שימוש נוסף במי מלח הוא גרגור בגרון במשך דקה או שתים, בסופו יש לירוק אותם החוצה ולא לבלוע. הפעולה המהירה הזו מורידה נפיחות ברקמות ומשמידה בקטריות שהתנחלו בו.
  • סיר אדים - דרך נוספת לעודד את הנזלת לצאת היא על ידי שימוש בסיר אדים: ממלאים סיר במים רותחים ומטים מעליו את הראש כדי לשאוף את האדים העולים ממנו. ממולץ לכסות את הראש והסיר יחד במגבת כדי להעצים את הפעולה. ניתן להזליף כמה טיפות שמן אתרי, כדוגמת אקליפטוס או מנטה, שגם הם תורמים לפתיחת דרכי הנשימה. 
  • מים - רוב האנשים ממעיטים בערכו של נוזל החיים ובעיקר בחורף קל לשכוח כמה חשוב לשתות. גם בעונה הקרה חשוב למנוע מצב של התייבשות ולספק לגוף מספיק נוזלים, אם על ידי שתייה או אכילת מרקים. במקביל כדאי להמנע מאלכוהול וקפאין, המחמירים את ההתייבשות. מצב מאוזן של הנוזלים בגוף יעזור לו להתמודד עם הצינון ולתסמינים להיות קלים יותר.
  • דבש - ניצול הדבש מתועד כבר מהתקופה הפרהיסטורית, ומאז מצרים העתיקה הוא משמש לצרכים רפואיים. בימינו הוכחו סגולותיו, המועברות זה דורות כתורה שבעל פה, במחקרים מדעיים. הנוזל הצמיגי והמתוק הזה הוא בעל תכונות אנטי בקטריאליות, מדכא חיידקים ופטריות ביעילות. מחקרים הראו כי אכילת מעט דבש מסייעת לשיעול אף יותר מסירופ שיעול, וארגוני הבריאות ממליצים על השימוש בו. 
  • שמן סיני - שמן בעל ריח חזק מאוד, שמריחתו מתחת לאף גורמת לפתיחה מיידית של דרכי הנשימה. מי שאין לו שמן סיני בבית יכול להשתמש בשמן אתרי חזק או בעלי מנטה.
  • שום - שום נחשב לאנטיביוטיקה של הטבע וגם הוא נמצא בשימוש רפואי מאז המצרים הקדמונים. ידע עתיק זה אינו מכזיב וגם הרופאים בני ימינו ממליצים על שימוש בשום טרי, שהוא חומר אנטיבקטריאלי ואנטי פטרייתי חזק, והשפעותיו הבריאותיות יכולות להגיע רחוק ביותר. הטיפול האפקטיבי ביותר הוא לעיסת שן שום טרייה, אך עבור מי שמתקשה עם החריפות העזה קיימת השיטה של עטיפת שן השום בלחם ובליעתה, בלי ללעוס. השום יכול לשמש גם תוספת נהדרת וטעימה למאכלים שונים. 
  • סירופ ביתי נגד שיעול - השריית בצל ושום בדבש מניבה סירופ נהדר, טבעי ומחטא. יש להשרות את התערובת כמה שיותר זמן בטמפרטורת החדר, כדי שהחומרים הפעילים של הבצל והשום ישתחררו וייספגו בדבש. 
  • סירופ אגסים - סירופ נוסף בהכנה ביתית, שעוזר לדרכי הנשימה וגם טעים להפליא. הרתיחו כמה אגסים במים ושתו את החליטה שנוצרה. אפשר גם לאכול את האגסים המבושלים.
  • מטלית לחה - קלאסיקה ברפואה העממית, מטלית ספוגה במים חמימים מספקת הקלה נעימה מאוד כאשר היא מונחת על המצח ובנוסף מסייעת בהורדת החום

הדבר החשוב ביותר בעת צינון הוא מנוחה לגוף והקשבה לבקשותיו. יום - יומיים של שכיבה במיטה, יחד עם שימוש בתרופות הסבתא האלה, יאפשרו לגוף להתמודד עם המחלה ביתר קלות ולהקל על סבלכם. 

תרופות סבתא לכאבי שרירים
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לכאבי שרירים

כאבי שרירים יכולים להיות מעיקים כשהם יכולים להתפשט ולהפריע לא רק לתנועה אלא גם לכאבי ראש ואחרים. הכאבים יכולים להיות תוצאה של שינה לא טובה,

לצפייה »
עששת תרופות סבתא
בריאות ורפואה

עששת תרופות סבתא

מהי עששת ? עששת היא זיהום חיידקי שגורם להרס של הרקמה הקשה (אמייל, דנטין) של השיניים. זה נגרם מהצטברות פלאק על השיניים שנגרמים מחיידקים שנמצאים

לצפייה »
דלקת בעין טיפול טבעי
בריאות ורפואה

דלקת בעין תרופות סבתא

התסמינים של דלקת בעין דלקת עיניים היא בעיה שכיחה שיכולה להיגרם על ידי חיידקים, וירוסים, פטריות או טפילים. התסמינים השכיחים ביותר של דלקת עיניים הם

לצפייה »
תרופות סבתא לכאבי מחזור
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לכאבי מחזור

היום נלמד מהם ולמה יש כאבי מחזור כאבי מחזור הם הסיבה השכיחה ביותר לילדות ונשים בגילאי 12-50 ויש המדווחות על כאבים שדומים לצירים שגורמים להן

לצפייה »
תרופות סבתא לשיעול ליחתי
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לשיעול ליחתי

היום נדבר על שיעול עם ליחה ומהו הטיפול. שיעול הוא פעולת רפלקס המנקה את הגרון והריאות מריר, אבק או חלקיקים אחרים. זוהי אחת ההגנות החשובות

לצפייה »
תרופת סבתא להורדת חום
בריאות ורפואה

תרופת סבתא להורדת חום

כל מה שרציתם לדעת על חום גוף בכתבה הבאה. אז מהו חום גוף? חום גבוה אינו מחלה,  אלא, מערכת ההגנה הטבעית של הגוף  שמנסה לאותת

לצפייה »
תרופות סבתא לשן בינה
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לשן בינה

שיני בינה הן הסט השלישי של הטוחנות בפה שלנו. הן ממוקמות בחלק האחורי של הפה ובדרך כלל יוצאות בסביבות גיל 17-25. ולכן קוראים להן שיני

לצפייה »
תרופות סבתא לשיעול טורדני
בריאות ורפואה

תרופות סבתא לשיעול טורדני

מהו שיעול ? שיעול הוא רפלקס הגנה של מערכת הנשימה שעוזר לנקות חלקיקים והפרשות מדרכי הנשימה. הוא נשמע לפעמים כשיעול נבחני, אך יכול גם להישמע

לצפייה »

תפריט נגישות

חדש באתר תרופות סבתא

בעקבות המצב הכלכלי שאזרחי ישראל נתקלו בשל המלחמה,
הוקמה פלטפורמה חדשנית - עם מעל 80% הצלחה!

- פיננסי נט -

בכדי לעזור כמה שניתן למצב הכלכלי של כל אזרח ואזרחית במדינה.

רוצים לבדוק ללא עלות אם מגיעים לכם כספים?
לחצו הכפתור הירוק למטה

בהצלחה, מצוות אתר תרופות סבתא
כי סבתא דואגת לכם גם לפרנסה 💝